TERUG NAAR OVERZICHT

Naam

Kassia Meador

Verjaardag

08.04.1982

Woonplaats

Oceanside, California (USA)

Over haar

Pro-surfer, model, fotograaf, artieste en ontwerpster. Het is moeilijk om een meer getalenteerd of mooier iemand voor te stellen dan Kassia Meador. Ze wordt alom erkend als één van de beste longboarders (mannen of vrouwen) ter wereld. Het surfen van Kassia lijkt wel poëzie in beweging, haar houding en elegantie in de oceaan zijn even aantrekkelijk als haar betoverende glimlach en  spectaculaire schoonheid op het land.

Kassia is geboren en getogen in de San Fernando Valley (op 30 minuten landinwaarts van de kust), en begon te surfen op de hoge golven van Malibu toen ze 15 was. 'Kassi' maakte het beste van haar zeldzame en gekoesterde trips naar het strand en spendeerde uren in het water om haar klassieke stijl te perfectioneren op de idyllische riffen van de meest perfecte branding in Zuid-California. Met winst op de eerste wedstrijd waaraan ze ooit deelnam beloofde Kassia's opkomst naar professionele status snel te gaan, deze longboard koningin verzamelde de professionele titels sneller dan ze die kon tellen.

Haar Mexicaans-Italiaans-Engels-Franse afkomst, haar zwoele schoonheid en gebeiteld beeld zorgden voor een wereldwijde erkenning als model. De combinatie van haar karakter als vrije geest en haar zin voor plezier heeft een generatie van vrouwelijke surfers geïnspireerd in haar rol als ambassadrice en woordvoerster van het surfen voor vrouwen.

Kassia sukkelde met een gebroken voet, die haar zes maanden weerhield van het surfen. Ze vond nieuwe en inspirerende manieren om zich uit te drukken door middel van film en fotografie en was zowel vóór als achter de lens even succesvol. Kassia werd reeds uitgebreid vermeld op de gewone televisiestations alsook in toonaangevende kunst-, stijl- en cultuurmagazines. Ze steunt ook waardige liefdadigheidsinstellingen en is een trotse ambassadrice voor de Keep a Breast Foundation en de Non Toxic Revolution. Kassia woont momenteel in Oceanside, California waar ze elke dag surft, foto's en kunst maakt, en tijd spendeert met haar vrienden.


Specialiteiten

• Noserides en de cross-step (op de neus rijden en de benen kruisen)
• Fotografie
• Cinematografie
• Ontwerpen van kleding


Weetjes

• Ambassadrice voor de Keep a Breast Foundation en de Non Toxic Revolution
• Gepassioneerd snowboarder
• Kassia heeft twee van haar eigen  signatuur wetsuit en  lifestyle kledingslijnen ontworpen k*meador ontwerpen
• Liefhebster van muziek en reizen


Persoonlijkheid

Kassia beschikt over een onmiskenbare artistieke flair en is gedreven door de nood om zich uit te drukken en te creëren, waarbij ze anderen inspireert met haar ietwat andere manier waarop ze de wereld ziet. Haar onweerstaanbare, bruisende en nuchtere hippie karakter trekt mensen tot haar aan zoals bijen tot honing. Zij heeft het vermogen om iemand op te beuren met haar onuitputtelijke energie en nederige waardering voor de simpele dingen des levens. Ze heeft een geweldig gevoel voor humor en liefde voor de mensen in haar leven. Ze is een genot om rond te zijn omdat ze voortdurend op zoek gaat naar nieuwe avonturen en creatieve projecten die haar inspireren.