Swatch & Art

About mika

Net als Swatch zelf is ook Mika dit jaar 30 geworden. Hij werd geboren in Beiroet, maar is opgegroeid in Parijs en Londen. Net als Swatch zet hij zich in voor een creatieve diversiteit die mensen van over de hele wereld aantrekt. De nieuwe Swatch Art Specials werden ontworpen door Mika en zijn zus Yasmine. Zij maken al tien jaar samen kunst en design. De voorbije 12 maanden hebben ze in hun studio in Londen prioriteit verleend aan het Swatch-project.


Mika's beide horloges hebben een bandje met een eenvoudig, gedurfd patroon, met op elke wijzerplaat een afbeelding waarmee een traditioneel Afrikaans masker wordt gesuggereerd. "De patronen zijn een combinatie van designs die je vaak ziet in Tunesië en Marokko, naast de traditionele maskers uit Afrika en Oceanië", zei Mika. "De traditionele maskerhoofden zijn ontstaan uit allerlei verschillende bronnen, het is moeilijk om er een etiket op te plakken. Maar dat maakt niet uit, want ze hebben dezelfde functie: ze wekken nieuwsgierigheid en ontzag op. Dat was een van de belangrijkste aspecten van ons idee. We wilden dat het voorwerp een beetje mystiek aandeed."

Gallery

The watches

Mika ontwikkelde twee verschillende designs, die allebei een uitdrukking zijn van zijn idee van het horloge als totemachtig voorwerp. Mika's creatieve aanpak begint altijd met een verhaal. Voor dit project stelde hij zich voor hoe een totempaal/horloge op een onbekende planeet zou verschijnen. De bewoners zijn eerst verbaasd, daarna bang voor het vreemde voorwerp, dat ze uiteindelijk gaan aanbidden. Wanneer ze niet krijgen wat ze willen, hakken ze de totempaal om, en alles wat van de totempaal overblijft, is het horloge zelf.


Meer over het horloge

Swatch Augmented Reality

Swatch AR’t app

Welkom bij Swatch en de wereld van de kunst! De toepassing voor toegevoegde realiteit van Swatch biedt je een nieuwe kijk op kunst, een wisselwerking tussen het horloge en de creatieve wereld van de kunstenaar.


Dankzij de AR't Swatch-app kun je nu het nieuwe perspectief van deze horloges ontdekken. Scan gewoon je Mika 4 Swatch-horloge of afbeeldingen met het horloge erop en ontdek de geestenwereld van het masker, die om de 2 uur verandert. Zo ontdek je op elk moment van je dagelijkse routine een passende verrassing!


iPhone App Store Google Play App Store

Video

Mika