close

Productgegevens

DODECAHEDRON COLLISION

Referentie

SUOZ144S

Collectie

Swatch & Art 2012 XMas Collection

Familie

Originals

Materiaal bandje

Kunststof

Materiaal van kast

Kunststof / Inox

Functies

Waterbestendig: 3 Bar

Afmetingen van kast

Ø: 41,00 mm
L: 9,85 mm
H: 47,40 mm

Product-
beschrijving

Fred Butler legt uit waar ze inspiratie voor haar design vond: 

"Ik kreeg het Swatch-virus te pakken toen ik een klein meisje was en mijn oudere zus een veelkleurige Pop-Swatch met stippen kreeg. Gek hoe de esthetiek van dat ontwerp een rol heeft gespeeld bij het vormen van mijn visuele identiteit, en tegelijk het begin was van een passie voor Swatch in mijn leven! Met Swatch werken aan de creatie van mijn eigen design is een droom die uitkomt. Ik hoop dat ik op mijn beurt anderen op dezelfde manier inspireer. 

Mijn boodschap om kleur te verspreiden via design past perfect bij de huisstijl van Swatch en de geschiedenis van het merk. Ik vond het fantastisch om mijn initiële designspecificaties aan het Swatch -team door geven, om er plezier mee te hebben en om ze te realiseren. Mijn aanpak bij het ontwerp van accessoires is om objecten te maken die zowel je lichaam als je interieur kunnen decoreren, dus ik vond het echt fijn om naast het horloge ook de verpakking te ontwikkelen. Ik sta te popelen om het horloge te dragen en om het in de winkels te zien liggen, glinsterend en schitterend met zijn regenboogstralen!"

Kunstenaar

Fred Butler

Fred Butler is een accessoiredesigner en rekwisietenstylist die in Londen werkt. Sinds ze in 2003 afstudeerde aan de uiversiteit van Brighton heeft ze heel wat belangrijke personen uit mode- en muzieksector aan haar klantenlijst toegevoegd. Door haar samenwerking met enkele van de meest invloedrijke stylisten, art directors en fotografen uit de internationale modewereld vult ze editoriale en reclameprojecten telkens aan met haar unieke creaties. Die worden ontwikkeld op basis van allerlei zeer verschillende materialen en bevatten vaak alledaagse objecten die een nieuw doel krijgen. Dat typeert de spitsvondige en tegelijk verfijnde esthetiek van deze kunstenares.