Skip to main content

Privatlivspolitik

1. Om denne Privatlivspolitik

1.1. Denne Privatlivspolitik afgives af Swatch Ltd, Jakob-Stämpfli-Strasse 94, 2502 Biel/Bienne, Switzerland, (“Swatch”, “vi", “os”, “vores”). Swatch er dataansvarlig for dine personoplysninger.

1.2. Denne Privatlivspolitik udgør sammen med vores Brugervilkår det grundlag, hvorpå vi behandler de personoplysninger som vi modtager i forbindelse med din anvendelse af dette website; eller hvis du er online på andre online-platforme, som vi administrerer, såsom sociale medier og vores applikationer, (samlet benævnt “Website”). For oplysninger om vores brug af cookies, pixels og sociale plug-ins, henviser vi til vores Cookie-politik.

1.3. Vi slår eventuelle ændringer af Privatlivspolitikken op på dette Website eller sender dem til dig via. e-mail.

1.4. Gældende Privatlivspolitik er dateret den 22.05.2018.

2. Hvilke personoplysninger indsamler vi?

2.1. Vi indsamler de personoplysninger, som du giver os, fx når du udfylder en blanket med kontaktinformationer, opretter en konto, anvender interaktive funktioner, abonnerer på en tjenesteydelse, deltager i markedsføringstiltag, bestiller et produkt eller en ydelse, anmoder om information og/eller materiale, eller deltager i spørgeskemaundersøgelser. Disse personoplysninger kan bestå af:
2.1.1. kontaktoplysninger (navn, adresse, e-mailadresse, mobil- eller andet telefonnummer),
2.1.2. købs- og transaktionsoplysninger,
2.1.3. betalingsoplysninger (fx kreditkortnr., udløbsdato, kontrolcifre eller sikkerhedskode, leveringsadresse og faktureringsadresse),
2.1.4. kundeserviceoplysninger (fx kundeserviceforespørgsler, kommentarer, reparationshistorik),
2.1.5. brugernavn og password,
2.1.6. oplysninger om dine personlige og professionelle interesser, fødselsdato, civilstand, demografi og oplevelser med vores produkter samt kontaktpræferencer,
2.1.7. fotos, kommentarer og andet indhold, som du giver os,
2.1.8. kontaktoplysninger, som du afgiver om venner og andre, som du ønsker, vi skal kontakte, samt
2.1.9. oplysninger vi evt. modtager fra vores tredjepartsleverandører af tjenesteydelser.

2.2. Vi indsamler metadata, fx detaljer om dit besøg på Websitet, såsom trafikdata, lokationsdata, IP-adresse, browseroplysninger, sessionsdata, præferencer, indstillinger, weblogs og andre kommunikationsdata, som vi overvåger under din anvendelse af Websitet.

3. På hvilket grundlag behandler vi dine personoplysninger?

3.1. Vi behandler dine personoplysninger til de formål, der fremgår eller er angivet ved indhentelsen, og vores grundlag for at behandle dine personoplysninger er:
3.1.1. at du har givet samtykke til behandlingen, fx ved afkrydsning af boks, eller
3.1.2. at behandlingen er nødvendig for at opfylde vores retlige forpligtelse som dataansvarlig, fx for at overholde kravene om opbevaring af data ved regnskabsaflæggelse, eller
3.1.3. at behandlingen er nødvendig for at opfylde en aftale med dig, fx når du bestiller en vare, eller
3.1.4. at vi forfølger en legitim interesse, herunder:
• indsamling af markedsoplysninger, markedsføring af produkter og ydelser, kommunikation med kunden og tilpasning af tilbud til kunden,
• at kunne levere og forbedre vores produkter og ydelser,
• håndtering af relationer til kunder, klienter, sælgere, osv., deling af oplysninger med interne interessenter, implementering af sikkerhedsprocedurer samt planlægning og fordeling af ressourcer og budgetter,
• overvågning og beskyttelse af vores organisation, dennes systemer, netværk, infrastruktur, computere, information, immateriel ejendom samt andre rettigheder mod uønsket indtrængning, ulovlig adgang, videregivelse og indhentning af oplysninger, brud på data- og systemsikkerhed, hacking, industrispionage og cyberangreb,
• at beskytte og udvikle branchestandarder, dele oplysninger om enkeltpersoner eller problemstillinger, som kan have en negativ eller skadelig virkning, samt at følge bedste praksis inden for branchen, eller
• at overholde branchestandarder, myndighedskrav og andre krav i forbindelse med forhindring af bedrageri og hvidvask.

4. Til hvilke formål behandler vi dine personoplysninger?

4.1. Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:
4.1.1. Når du udfylder en kontaktblanket med angivelse af navn, e-mailadresse, tlf. nr., præferencer osv., anvender vi disse oplysninger til at besvare din henvendelse, fremsende information eller udføre andre forespørgsler.
4.1.2. Når du opretter en konto hos os, behandler vi de nødvendige oplysninger til at åbne kontoen, fx dit navn, adresse, e-mailadresse, password, profilbillede, tredjeparts kontooplysninger (hvis du eksempelvis registrerer dig via din Facebook-konto), osv., for at kunne registrere og håndtere din konto.
4.1.3. Når du anvender vores interaktive funktioner, behandler vi de oplysninger, der er nødvendige for at du kan anvende og administrere disse funktioner, fx dit navn og e-mailadresse til brug for placering på rangliste og til at kunne sende dig opdateringer om det onlinespil, som du har deltaget i.
4.1.4. Til eksisterende kunder kan vi evt. sende reklamer for vores produkter og ydelser, fx ved brug af kundens navn og adresse.
4.1.5. Hvis du abonnerer på en ydelse som fx vores nyhedsbrev, og i den forbindelse har oplyst din e-mailadresse og navn, anvender vi disse oplysninger til fremsendelse af nyhedsbrevet.
4.1.6. Hvis du deltager i et marketingpromovering anvender vi de oplysninger, vi modtager fra dig, til at give dig adgang til at deltage i promoveringen, fx til at håndtere din invitation til et event eller til at kåre og kontakte vinderen af en konkurrence.
4.1.7. Når du bestiller et produkt, materiale eller en ydelse, har vi brug for at behandle de oplysninger, som er nødvendige for at kunne opfylde ordren, såsom dit navn, telefonnr., leveringsadresse, kreditkortoplysninger, e-mailadresse, o.l., herunder til at bekræfte din ordre, behandle din betaling, tjekke kreditoplysninger, levere det bestilte og kontakte dig vedrørende levering.
4.1.8. Hvis du deltager i en spørgeundersøgelse og i den sammenhæng giver os personoplysninger såsom navn, alder, stilling, osv., anvender vi disse oplysninger til at analysere resultaterne af undersøgelsen og drage konklusioner.
4.1.9. Hvis du giver samtykke til at modtage markedsføringsmateriale, anvender vi dine oplysninger til at sende dig reklamemateriale og andre henvendelser, til at kommunikere med dig om og administrere din deltagelse i særlige events, konkurrencer, lodtrækninger, programmer, tilbud, spørgeskemaundersøgelser og markedsundersøgelser, til at sende dig markedsføring om vores produkter og tjenester, til at tilpasse din brug af Websitet, markedsføringsoplevelse og henvendelser, efter dine præferencer og vores vilkår.
4.1.10. Hvis du interagerer med os via sociale netværk tilhørende tredjepart, behandler vi dine oplysninger med henblik på interaktion med dig på disse netværk (vores interaktion med dig på tredjeparts sociale netværk er underlagt det pågældende netværks privatpolitik og brugervilkår).
4.1.11. Vi behandler også dine personoplysninger for at overholde og håndhæve gældende lovkrav, vores Brugervilkår, relevante branchestandarder, kontraktmæssige forpligtelser og vores politikker.

4.2. Vi kan behandle dine personoplysninger i et centraliseret system, som tillader os at forstærke din varemærkeoplevelse ved at skræddersy vores kommunikation og markedsføringstiltag så de bliver så relevante og brugbare for dig som muligt (kundeprofil). Til dette formål kan vi behandle, matche og tilføje dine personoplysninger med oplysninger modtaget fra din interaktion med os eller fra en tredjepart. Hvis du eksempelvis oplyser din alder, indtægt, hobby eller rejseaktivitet, kan vi sætte disse oplysninger op imod dit indkøbsmønster og anden information, vi har modtaget fra dig, så vi kan henvende os til dig med tilbud, invitationer eller salgsfremmende foranstaltninger, som vi mener specifikt vil interessere dig.

4.3. Vi behandler metadata, som vi indsamler fra dig, til at forbedre vores Website, analysere trafikmønstre og brug af Websitet, til målrettet markedsføring, til at udvikle og analysere statistik og demografi, eller til at optimere vores onlinetilstedeværelse og markedsføringstiltag.

5. Hvem videregiver og overfører vi personoplysninger til?

5.1. Vi kan videregive dine personoplysninger til følgende modtagere eller kategorier af modtagere, således at de kan anvende oplysningerne på egne vegne og under eget ansvar (dataansvarlige):
5.1.1. Vores moderselskab The Swatch Group Ltd, Seevorstadt 6, 2501 Biel/Bienne, Schweiz (“Swatch Group”);
5.1.2. Vores varemærkehovedkvarter Swatch Ltd, Jakob-Stämpfli-Strasse 94, 2502 Biel, Switzerland (“Brand HQ”);
5.1.3. Vores associerede selskaber i Swatch Group i de lande, hvor vores varemærke er repræsenteret, som angivet ved indsamlingen af dine personoplysninger.

5.2. Vi kan videregive dine personoplysninger til følgende modtagere eller kategorier af modtagere, som agerer på vores vegne og/eller som partnere (databehandlere), begrænset til formålet/formålene med udførelsen af deres forpligtelser, og som kontraktmæssigt er forpligtede til at iagttage et passende databeskyttelsesniveau ved behandlingen af dine personoplysninger (fx for at fuldføre din ordre, levere pakker, behandle kreditkortbetalinger, yde kundeservice, sende post og e-mails, lagre og behandle oplysninger, hoste websites, fjerne gentagne data fra kundelister, analysere oplysninger, yde markedsføringsassistance, gennemføre kundetilfredshedsundersøgelser, yde tilpasset markedsføring):
5.2.1. Swatch Group,
5.2.2. Brand HQ,
5.2.3. Vores databehandlingscenter i Schweiz.
5.2.4. Vores associerede selskaber i Swatch Group ;
5.2.5. Vores tredjeparts-leverandører.

5.3. I tilfælde af at Swatch eller en del af dennes aktiver erhverves af en tredjepart, hvorved personoplysninger om selskabets kunder, som opbevares af selskabet, er et af de overførte aktiver, kan dine personoplysninger blive overført til det erhvervende selskab.

5.4. Vi kan videregive dine personoplysninger, såfremt vi er forpligtede til at videregive eller dele personoplysningerne, hvor dette er påkrævet i henhold til lovgivningen, eller for at håndhæve vores brugervilkår eller andre aftaler, eller for at beskytte rettigheder, ejendom og sikkerheden af Swatch eller andre medlemmer af Swatch Group, vores kunder eller andre. Dette omfatter udveksling af oplysninger med andre selskaber og organisationer med henblik på beskyttelse mod bedrageri og nedbringelse af kreditrisici.

5.5. Vi kan overføre dine personoplysninger internationalt, herunder til lande, som ikke af de relevante lovgivende myndigheder anses for at yde et passende databeskyttelsesniveau, fx til lande som af EU Kommissionen eller den schweiziske kommissær for databeskyttelse og information (FDPIC), ikke anses for at yde et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. I sådanne tilfælde sikrer vi en passende beskyttelse af dine personoplysninger ved kontraktmæssigt at forpligte modtagerne i overensstemmelse med gældende standardkontrakter, som er godkendt af de relevante myndigheder eller ved andre sikkerhedsforanstaltninger som fx modtagerens certificering som godkendes af de relevante myndigheder. Du kan kontakte os for at modtage en kopi af de kontraktmæssige og andre etablerede sikkerhedsforanstaltninger (se afsnit 9 herunder).

5.6. Dette Website kan indeholde links til og fra websteder tilhørende vores partnernetværk, annoncører og associerede selskaber. Hvis du følger et link til et af disse websites, skal du være opmærksom på, at disse websites har deres egen privatlivspolitik, og at vi ikke påtager os noget ansvar for disse politikker. Du bør læse disse politikker, inden du afgiver personoplysninger til disse websites.

6. Hvor længe behandler vi dine personoplysninger?
Vi behandler dine personoplysninger:
• indtil du tilbagetrækker dit samtykke til fremtidig behandling, fx ved at afmelde dig fra vores nyhedsbrev eller slette din konto hos os,
• indtil vi er sikre på, at du er tilfreds efter at have henvendt dig til os, fx for at bestille et katalog, stille et spørgsmål, få information, bestille en tid eller en reservation el.lign., dog højest i 12 måneder efter den seneste kontakt med dig, medmindre vi kan anvende et andet grundlag, eller vi har informeret dig om andet, eller du har givet os dit samtykke til en længere opbevaring,
• i forbindelse et køb du foretager, eller i forbindelse med kundeserviceydelse indtil ydelsen er fuldført, plus som minimum i garantiperioden, hvortil vi kan tillægge en periode til din fordel, medmindre vi kan anvende et andet grundlag, eller har informeret dig om andet, eller du har givet os dit samtykke til en længere opbevaring,
• så længe du er vores forretningspartner plus ti år, medmindre vi kan anvende et andet grundlag, eller har informeret dig om andet, eller du har givet os dit samtykke til en længere opbevaring,
• så længe det er påkrævet i henhold til lovgivningen, fx opbevaringsperioderne i henhold til bogførings- og skattelovgivningen.

7. Hvornår anmoder vi om dine personoplysninger?
Hvis du ønsker at indgå en aftale med os, fx hvis du bestiller et produkt eller en tjeneste, er vi nødsaget til at indhente visse personoplysninger om dig for at kunne indgå en sådan aftale, eksempelvis dit navn, din leveringsadresse, bopæl, betalingsoplysninger eller kontaktoplysninger. Hvis du ikke ønsker at give os de nødvendige oplysninger, er vi muligvis ikke i stand til at indgå en aftale med dig.

8. Hvad er dine rettigheder?

8.1. Du er berettiget til:
• at få indsigt i de oplysninger som vi behandler om dig, samt at få berigtiget eller slettet personoplysninger om dig,
• at få begrænset vores behandling af dine personoplysninger, (fx til direkte markedsføring)
• i visse tilfælde at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, og
• at modtage dine personoplysninger og til at få overført disse oplysninger til en anden dataansvarlig (dataportabilitet)

8.2. Hvis vores behandling er baseret på dit samtykke, kan du til enhver tid tilbagetrække det samtykke, som tillader os at behandle dine personoplysninger til de angivne formål.

8.3. Hvis du ønsker at udøve en af dine ovenstående rettigheder, kan du kontakte os som fremført nedenfor.

8.4. Du har også ret til at indgive en klage til den kompetente tilsynsmyndighed.

9. Hvordan kan vi kontaktes?
Ved spørgsmål eller udøvelse af dine rettigheder kan du henvende dig til:
Postadresse: Swatch Ltd, Jakob-Stämpfli-Strasse 94, 2502 Biel/Bienne, Switzerland
Tlf. nr.: +41 (0)32 321 2121
E-mailadresse: customerservice@swatch.com

For kontaktoplysninger på vores repræsentanter eller DPO i EU, henvises til vores liste over EU-repræsentanter.