Ontdek de wereld van Flik Flak | Swatch® Nederland

Flik Flak, het Swiss watch voor kinderen waarmee ze sinds 1987 de tijd leren lezen.

Er was eens

Maak kennis met Flik en Flak, een broer en zus die altijd bij de tijd zijn! Ze hebben beiden een heel druk leven en zijn altijd in beweging, maar gaan altijd dezelfde kant op. Hun passie om overal kinderen te helpen bij het klokkijken maakt hen onafscheidelijk en samen zijn ze niet te verslaan. Ze vinden niets leuker dan tikkertje spelen op de wijzerplaat!

Wat ons drijft

Sinds 1987 ontwerpt Flik Flak in Zwitserland horloges voor kinderen die hen helpen de tijd te leren lezen met een speels en vermakelijk concept.

Geschiedenis

Geschiedenis

Er was eens, in 1987 om precies te zijn, Flik Flak die over heel de wereld kinderen de tijd wilde leren lezen. We vermengden pret en stijl met duurzame kwaliteit en ontwierpen zo Swiss made horloges en leerconcepten waar kinderen en volwassenen dol op zijn. Bij gelukkig begin hoort een gelukkig einde. Keer op keer.

Familie

Familie

We hebben fijne en slimme ouders. Flik Flak behoort tot de Swatch Group, de meest toonaangevende horlogeproducent in de wereld.

Swiss Made

Swiss Made

Al onze horloges voor kinderen zijn Swiss made en kwamen tot stand met hoogwaardige materialen en via kwaliteitsvolle processen. Ze worden aangedreven door een Zwitserse kwartsbeweging.

Wat we doen

Kinderen tijd en het belang ervan aanleren op een leuke en doeltreffende manier: dat zit in ons DNA. Broer en zus Flik en Flak staan altijd klaar om te helpen wanneer ze kunnen.

Wij onderwijzen

Wij onderwijzen

Vaak leiden we Flik en Flak dubbel zo veel op als horlogewijzers om de minuten en uren bij te houden. Op andere momenten spelen ze de hoofdrol in onze gratis app (ze spreken trouwens 33 talen…) en verhalenboeken. We zijn fan van duurzaam leren en werken steeds samen met onderwijsdeskundigen om ons ervan te vergewissen dat onze concepten, producten en hulpmiddelen hoog scoren. De kennis die we delen gaan van het vertellen van de tijd tot het delen van ideeën om onze planeet te helpen in zijn race tegen de klok.

Wij ontwerpen

Wij ontwerpen

We ontwerpen Time may fly, maar Flik Flak blijft steeds met beide voeten stevig op de grond als het gaat om duurzaamheid en veiligheid. We maken onze producten volgens de strengste normen, in de bakermat van het horlogevakmanschap in Zwitserland, en creëren zoveel mogelijk lokale jobs. Al onze Swiss made horloges voor kinderen zijn BPA-free. Ze gebruiken recycleerbare batterijen die we gratis vervangen wanneer ze aan ons worden teruggegeven. Dankzij hun kwaliteitsvolle onderdelen hebben de horloges een lange levensduur en de machine-washable textielbanden zijn trouwe handlangers tijdens de vele avonturen van de jonge dragers. We hebben reeds banden die uit gerecycleerde PET-flessen zijn gemaakt, 100% composteerbare verpakkingen en duurzame winkelpresentatieschermen.

Wij zijn betrokken

Wij zijn betrokken

We zorgen ervoor dat Flik Flak geen moeilijke wiskunde op zijn lessenrooster vertoont, maar er is een rekensom die aan de grondslag ligt van alles wat we doen:

Kinderen + Tijd = De Toekomst

Vanaf de eerste dag richtten we ons op duurzaam leren. Zo ondervonden we dat kleine zaken echt belangrijk zijn. (Grote handen hebben kleine handen nodig - vraag maar aan onze horloges). Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van alles wat we doen en aanwezig in elke kleine actie die we ondernemen. Het grote geheel waar we elke dag naar kijken, wordt bepaald door hoe en waar we werken, onze producten en verpakkingen, onze bedrijfsvoering en onze marketingactiviteiten. Van het Zwitserse hout dat werd gebruikt om onze hoofdzetels in Biel, Zwitserland, te bouwen tot onze portfolio van keurmerken voor milieuvriendelijke materialen en processen. Van onze gerecycleerde kleurboeken tot de inkten op waterbasis op onze horlogebanden. We zijn trots op elke kleine bijdrage die we maken.